Nieuwe uitstraling voor je keuken

Een keuken zit soms meer dan twintig jaar in een huis. Het is iets wat je niet jaarlijks kan of gaat vernieuwen. Toch kun je gemakkelijk met een paar kleine aanpassingen een nieuwe look in de keuken creëren. In 2005 kochten we ons huis en waren we helemaal verliefd op de marmeren vloer die in de keuken lag. Een marmeren vloer in een soort van dambord verband gelegd in de kleuren beige/terracotta. We vonden ‘m prachtig. Na verloop van tijd is de vloer echter dof geworden en zitten er ook behoorlijk wat krassen op. Kortom, hoog tijd voor iets nieuws. In deze blog lees je hierover meer.

PVC vloer

Na verschillende opties te hebben overwogen, besloten we na een bezoek aan Meubelzaak Enschede en hun advies over te gaan op een PVC vloer. De keukenvloer bekleden met PVC; we moesten even wennen aan het idee. Meestal denk je bij het vinden van een geschikte vloer voor de keuken aan tegels, wat de kans op schade door bijvoorbeeld water beperkt. Tapijt is niet schoon te houden, dus ook dat is geen optie. Een PVC vloer bleek dus een ideale oplossing.

De keukenvloer moet aan nogal wat eisen voldoen, veel meer dan bijvoorbeeld een woonkamer of slaapkamer. De vloer moet antislip en gemakkelijk te reinigen zijn, hittebestendig en vuilafstotend.  Daarnaast moet de vloer natuurlijk ook sterk en flexibel genoeg zijn om goed tegen bijvoorbeeld een vallende vork of mes kunnen. Als je bijvoorbeeld laminaat in je keuken zou leggen, ontstaat daardoor al snel een beschadiging en dus een lelijke plek. Ook hygiëne was voor ons belangrijk. De PVC vloer is vlak en gemakkelijk schoon te maken. Onze keuze viel op een PVC vloer in betonlook.

Design stalen deuren

Omdat we van een vleugje industriële look houden, gingen we op zoek naar een bedrijf waar we een stalen deur op maat laten maken. De stalen binnendeuren werd dus op maat gemaakt en geeft een stoere, moderne, exclusieve maar ook chique look aan onze keuken. Het geeft een gevoel van ruimtelijkheid en vrijheid, daar kan geen dichte deur tegenop. Nooit gedacht dat deze deur dé eyecatcher in ons interieur zo worden. Onze keuken heeft hierdoor een geheel nieuwe uitstraling gekregen, wij zijn heel erg blij met het resultaat. Zo blijkt maar weer dat je met een paar veranderingen al een geheel nieuwe look kan creëren, zonder dat je meteen de hele keuken moet vervangen.

Geef een reactie