Tips voor het gezellig inrichten van je woning

Onze woning is vooral tijdens de wat donkere maanden een plek waar we het grootste gedeelte van de tijd doorbrengen. Waar we in de zomer veelal buiten zijn, zien we dat we in de winter toch al snel gemiddeld zo’n 3 tot 4 uur heerlijk warm met een dekentje en een kop thee op de bank zitten te kijken naar onze favoriete serie of een leuke film. Het is dan wel zo prettig dat je woonkamer dan ook gezelligheid en warmte uitstraalt. Doet je woonkamer dat op dit moment absoluut niet en vind je het kil en koud aanvoelen, dan is het tijd om hier iets aan te doen. Waar veel mensen het idee hebben dat dit een enorme klus is, valt dit in de praktijk vaak reuze mee. Om je een idee te geven hoe jij direct met de sfeer van je huis aan de slag kunt, hebben we een aantal praktische tips voor je.

Zorg voor een opgeruimde woning

Niets is er zo vervelend als een woning die niet netjes is opgeruimd. Je kunt dan nog zulke mooie accessoires hebben, maar die vallen dan natuurlijk volledig in het niet. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je een ornament op voet op je dressoir hebt staan, die vervolgens is omringd door allerlei prullaria wat er eigenlijk niet hoort, dit niet echt bijdraagt aan een sfeervolle en warme uitstraling. De eerste stap is dus om je ervoor te zorgen dat alle overbodige spullen worden opgeruimd. Deze hoef je uiteraard niet allemaal weg te gooien! Enkel uit het zicht is al voldoende voor een totaal andere look en feel van je woonkamer.

Bekijk de verlichting

Verlichting kunnen we indelen in twee verschillende categorieën. De ene is functioneel en de ander is sfeervol. Voornamelijk in de hal, keuken en het toilet zal je functionele verlichting aantreffen. Echter neemt dat niet weg dat ook sfeerverlichting in de keuken niet misstaat. Gezien het feit we vandaag de dag steeds meer tijd doorbrengen in onze keuken, is het verstandig hier op voorhand al goed over na te denken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor dimbare verlichting. Zo kun je tijdens het eten, de krant lezen of een andere bezigheid waarbij je veel licht nodig hebt, de lichtbron wat feller zetten en tijdens de wat meer ‘intieme’ momenten het licht juist wat dimmen.

Ga aan de slag met je meubels

Vaak kun je met het restylen van je meubels al een hele hoop teweeg brengen. Uiteraard hoef je niet je volledige meubels opnieuw te stofferen, maar een paar sierkussens van KNUS Lifestyle doen vaak al wonderen. Helemaal wanneer je je bank, stoel of relaxfauteuil al enige tijd zat bent, is dit dé manier om je meubels een nieuw leven in te blazen. Je zult al direct merken dat het zorgt voor een heel ander aanzicht, waardoor het net lijkt alsof je nieuwe meubels hebt. Zeker het proberen waard dus!

Geef een reactie