Keuken kopen? Waar je op moet letten

Je wilt een nieuwe keuken kopen, want je bent net verhuisd naar een nieuw huis of een nieuw appartement of het huidige exemplaar is aan vervanging toe. Tijdens je zoektocht kom je niet alleen tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is, maar dat je ook met veel zaken rekening moet houden. Je moet met veel meer zaken rekening houden dan jouw persoonlijke smaak met betrekking tot de kleuren of hoe functioneel het is. In onze blog vertellen we meer over waar je op moet letten als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken.

Verschillende soorten aanrechtbladen

In de keuken hoort natuurlijk een aanrechtblad thuis en het blad ligt op een keukenblok. Wanneer je in een speciaalzaak loopt of op het internet kijkt zul je zien dat er enorm veel keuze is. Niet alleen in uitvoering en kleuren, maar ook in materialen. Kies jij voor een luxueus blad van composiet of ga je eerder voor een kunststof blad of een blad van fineer? De kosten lopen nogal uiteen, maar de verstandigste keuze is het blad van composiet. Deze zijn duurzaam en gaan veel langer mee dan aanrechtbladen van andere materialen.

Een goede vloer in de keuken

De vloer in een keuken is feitelijk net zo belangrijk als het keukenblok, de keukenkastjes en de apparatuur die je plaatst. Een goede keukenvloer bestaat uit stevig materiaal dat ook nog eens goed schoon te houden is. Want het is nu eenmaal een feit dat een ongelukje in een klein hoekje zit en je ongetwijfeld met water en etenswaren gaat knoeien. Dan kun je wel een mooi tapijt neerleggen, maar dit is rampzalig om schoon te maken en te houden. Je kunt dus veel beter kiezen voor een duurzame vloer die ook nog eens heel mooi is. Denk dan bijvoorbeeld aan speciale tegels of voor een vloer van PVC. Vinyl is ook een goede optie, maar is minder stevig. Bij intensief gebruik zou deze vloer dus ook veel sneller vervangen moeten worden.

Mooie en vooral functionele spatwand in de keuken

Een spatwand is niet iets waar kopers stil bij staan, maar een goede spatwand is essentieel om optimaal van de keuken gebruik te kunnen maken. Je wilt toch niet dat de pan met sudderende en spetterende spaghettisaus lelijke vlekken op je muren veroorzaakt. Een goede spatwand zijn doorgaans wanden van tegels of van glas. Het voordeel van een spatwand van glas is dat het de keuken luxueuzer en ruimtelijker kan maken terwijl een spatwand van tegels afgestemd kan worden op bijvoorbeeld de tegelvloer. Dan maak je er ook een mooi geheel van.

Keukens Heerhugowaard – KüchenWelt

Goede verlichting

Een onderdeel dat vaak vergeten wordt of weinig aandacht krijgt is de verlichting. Een goede verlichting is essentieel om goed te kunnen koken en te bakken en om iets meer sfeer te creëren. Kijk bijvoorbeeld naar mooie Ledstrips die je onder keukenkastjes kunt monteren of kies voor spots met Led. In de keuken wordt vaak ook wel halogeen gebruikt, maar halogeen is feller en ook minder energiezuinig. Led is wel energiezuinig en daarnaast ook nog eens verkrijgbaar in een slimme variant. Dan kun je bijvoorbeeld met de benodigde schakelaars of een app meer sfeer creëren of op afstand de verlichting in- en uitschakelen.

Geef een reactie