Een artikel plaatsen en publiceren op internet

 

Een artikel schrijven

Voordat je begint met een artikel schrijven, moet je op zoek naar een onderwerp. Een onderwerp dat interessant is, waar veel informatie over te vinden is. Of een onderwerp waar je zelf bijzonder veel van weet. Tijdens het schrijven van een artikel is het belangrijk om de bezoeker in gedachten te houden. Zinloze opvulling zorgt voor een leuk aantal woorden, maar wat heeft de lezer hieraan? Wanneer je waardevolle inhoud plaatst, hebben de bezoekers hier baat bij. En het helpt je positie in de zoekmachines te verbeteren. Daarnaast is de kans groter dat een bezoeker geld oplevert. Natuurlijk omdat deze op jouw pagina vindt wat hij of zij zocht.

Let op de SEO

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers op je artikel hebben. Je kunt de link delen via Twitter of Facebook, maar SEO maakt het nog veel makkelijker om bezoekers te krijgen. Zorg ervoor dat je belangrijke woorden een aantal keer herhaalt in je artikel. Zorg er ook voor dat de inhoud zo natuurlijk mogelijk geschreven is. En plaats af en toe een linkje naar een betrouwbare bron. Dit zijn allemaal kleine dingetjes die ervoor zorgen dat je artikel hoog scoort. En dat betekent dat je veel extra bezoekers kunt verwachten binnen een korte tijd.

Tussenkopjes en niet te lange zinnen

Twee elementen die belangrijk zijn voor de zoekmachines zijn ook van groot belang voor de lezers. Dit zijn tussenkopjes en het gebruik van zinnen die niet te lang zijn. Tussenkopjes kun je zien als wegwijzers in je artikel. Een tussenkopje moet altijd vertellen wat in de alinea’s onder het tussenkopje staat. Zodat de lezer weet wat hier gevonden kan worden. Wanneer je zinnen met verschillende lengtes gebruikt, leest dit makkelijker. Daarnaast houden de zoekmachines niet van zinnen die 2-3 regels beslaan. Dit verlaagt de leesbaarheid van de tekst namelijk. Probeer daarom de zinnen die écht te lang zijn op te breken in meerdere zinnen. Of gebruik bulletpoints!

Gebruik “Yoast SEO” voor controle

Ben je klaar met een artikel schrijven en wil je het artikel plaatsen? Let dan even op de SEO-tool van Yoast. Deze vertelt je namelijk precies wat de sterke en zwakke punten van het artikel zijn. Vaak kunnen kleine aanpassingen ervoor zorgen dat je artikel vele malen beter scoort op het gebied van SEO. En dat betekent meer bezoekers zonder extra geld uit te geven. Tips die je meestal in Yoast vindt, zijn het toevoegen van afbeeldingen, het verhogen of verlagen van het aantal sleutelwoorden. En ook het aanpassen van de meta-beschrijving of titel. Vaak zijn dit aanpassingen die je binnen een paar minuten gedaan hebt. Aan de groene bolletjes zie je hoe goed je tekst scoort wanneer je deze plaatst.

Je artikel plaatsen

Geeft Yoast je tekst een goede score en ben je tevreden over het artikel? Staan er geen spelfouten in volgens Word of een spellingswebsite? Dan kun je het artikel publiceren. Heb je een tijdloos artikel, dan kun je eens in de zoveel maanden toevoegingen schrijven zodat het artikel volledig blijft. Heb je geen tijdloos artikel en schrijf je bijvoorbeeld over de stand in de Eredivisie of Jupiler League? Dan doe je er verstandig aan om het artikel te updaten wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn. Dit verbetert de positie in de zoekmachines! Maar is tegelijkertijd een enorme meerwaarde voor de lezer die daardoor sneller terug zal komen bij jouw tekst.