Je eigen auto wassen en poetsen

Met je auto door de wasstraat kan iedereen. Je rijdt er naar toe, kiest een pakket en je auto is binnen enkele minuten weer schoon. Er zijn mensen die helemaal niks met de wasstraat te maken willen hebben. Autoliefhebbers noemen het ook wel de ‘krasstraat’ vanwege het zand wat in de borstels blijft zitten. Diezelfde autoliefhebbers wassen liever hun auto met de hand. In dit blogartikel lees je meer over het met de hand wassen van je auto.

Een aantal tips

Hieronder lees je een aantal tips over het wassen van je auto met de hand:

  • Gebruik geen spons! Ook een spons kan vol zitten met allemaal vuil en zand. Hierdoor kan je de lak flink beschadigen van de auto. Je kan het beste een microfiber doek of washandschoen gebruiken.
  • Probeer je auto altijd in de lengterichting te wassen. Draaiende bewegingen zorgen voor de zogenaamde ‘swirls’ in de lak, en dat wil je natuurlijk niet hebben. Cirkelvormige krassen op je lak zijn goed te zien.
  • Als je je velgen gaat schoonmaken, maak dan gebruik van een speciale velgenreiniger. Je kan het beste in combinatie met een goede schilderskwast aan de slag gaan om je velgen weer spik en span schoon te krijgen.
  • Maak je gebruik van een hogedrukreiniger/spuit? Dan is het erg belangrijk dat je minimaal 20 centimeter van de auto af staat. Dit heeft te maken met de hoge waterdruk die de spuit heeft, en zo veel lakschade kan veroorzaken.
  • Als je de auto gaat droogmaken, doe dat dan met een droogdoek, ook wel een ‘watermagneet’ genoemd. Dit is een zeer zachte doek, die geen beschadigingen aan de auto kan brengen. Ook kan zon doek een veelvoud van zijn eigen gewicht aan vocht absorberen.
  • Vergeet niet losse onderdelen van je auto mee te nemen in je schoonmaak. Een voorbeeld hiervan zijn je dakdragers of dakkoffers. Deze worden aardig vies als je ze mee hebt genomen op wintersport. Zelf heb ik ook onlangs mijn auto een grote poetsbeurt gegeven. Hierin heb ik ook mijn dakdragers meegenomen. Dit zijn dakdragers van Faradbox. Faradbox heeft een breed assortiment aan dakdragers en dakkoffers van allemaal verschillende merken. Zelf heb ik dakdragers van de skoda octavia.

Door de wasstraat

Mocht je zelf niet de behoefte of tijd hebben om je auto met de hand te wassen, kan je altijd nog door de wasstraat heen. Let dan wel op, je auto wordt nooit zo schoon als je hem door de wasstraat haalt vergeleken met het met de hand wassen. Ben je nog op zoek naar een goede wasstraat? Dan kan je goed terecht bij Carwash Enschede!

 

Geef een reactie