Waarom Sunbrella de “nieuwe” ster onder de tuinmeubelmaterialen is

“In het voorjaar zet je de tuinmeubelen buiten, in het najaar zet je ze weer in de schuur”. Dit is een vrij bekend ezelsbruggetje om u te helpen herinneren of u de klok vooruit moet zetten (de terrasmeubels buiten zetten) of terugzetten (de terrasmeubelen terugzetten in de schuur). Maar wat als er een materiaal zou zijn waarmee tuinmeubelen het hele jaar door buiten kunnen blijven staan? Hoewel dit tijdens de tijdswisseling voor verwarring zou zorgen, zou het in principe de zaken gemakkelijker maken. Er is geen enkele? Ja dat is er! De innovatieve acrylstof Sunbrella is zo slijtvast dat het alle weersomstandigheden weerstaat – of het nu zon, regen of wind is – en zelfs de winter buiten kan doorbrengen zonder beschermhoes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het momenteel HET onderwerp is in de tuinmeubelbranche en al is opgenomen in het assortiment van tal van bekende fabrikanten als bijvoorbeeld 4 seasons outdoor.

Wat is Sunbrella?

Velen vragen zich nu waarschijnlijk af wat er achter het wondermateriaal Sunbrella zit en wat deze stof nog meer kan doen. De naam “Sunbrella” is een kunstmatig woord uit het Engels “sun” (zon) en “paraplu” (paraplu) en verwijst waarschijnlijk naar het feit dat het materiaal niet wordt aangetast door zon of regen.

Het is een innovatief outdoortextiel waarvan het basismateriaal spingeverfd acryl is. Het bijzondere is dat de kleurpigmenten bij aanvang van de productie direct in de vezels worden ingebed en niet – zoals meestal het geval is – achteraf worden aangebracht. Hierdoor is de stof bijzonder UV-bestendig en lichtecht, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over kleurverlies.

Hoe wordt Sunbrella schoongemaakt?

Klinkt het verleidelijk om op een milde zomeravond na een stressvolle werkdag in je eigen tuin te genieten van een glas wijn? Het is! Maar wat als er per ongeluk iets misgaat en de heerlijke wijn niet in je maag, maar op de Sunbrella lounge belandt? Gelukkig is dit dankzij de innovatieve outdoorstof Sunbrella geen probleem meer.

Want dankzij de water- en vuilafstotende eigenschappen rollen allerlei soorten vloeistoffen er gewoon af en dringen niet eens door in de stof. Met een beetje warm water, zeep en een doek is het kleine ongelukje snel verholpen. Zo kun je na het werk heerlijk ontspannen en genieten van een drankje op tuinmeubelen van Sunbrella – of natuurlijk een koel ijsje op warme zomerdagen.

 

 

Geef een reactie