Wat zijn belofteringen en wat betekenen ze?

Belofteringen zijn ringen die uit liefde worden gegeven en hebben, net als verlovings-, trouw- en eeuwigheidsringen, een symbolische betekenis in een relatie. Ze zijn echter pas veel korter gebruikt en beginnen nu net zo bekend te worden als alle andere soorten ringen.

De geschiedenis van de belofteringen

Al duizenden jaren hebben mensen ringen geruild en gegeven voor liefde. Er zijn verslagen van ringen gedragen door Romeinse bruiden die teruggaan tot de 2e eeuw voor Christus. Het dateert uit ongeveer 1000 voor Christus en het is moeilijk te onderscheiden of deze oude ringen de voorlopers waren van verlovingsringen of belofteringen. De moderne geschiedenis van belofteringen zoals we die nu kennen, begon echter pas na het jaar 2000 en is geïnspireerd door enkele Amerikaanse beroemdheden. Het is dus een heel modern concept dat onze huidige tijd weerspiegelt, waarin gebruiken en gebruiken voortdurend veranderen, uitbreiden en aanvullen.

Wat is de betekenis van belofteringen?

De betekenis is eigenlijk heel simpel. Een beloftering is een ring die wordt beschouwd als een symbool van liefde en trouw in romantische relaties, zowel voor de persoon die de ring geeft als voor de persoon die hem ontvangt. Het weggeven van een beloftering symboliseert de volgende stap in een relatie. Soms is het zelfs een voorloper van een verlovingsring, maar dat hoeft niet. Het kan eerder ook als alternatief dienen voor stellen die niet willen trouwen en voor wie een verlovingsring en alle bijbehorende tradities daarom zinloos zouden zijn. Toch kunnen dergelijke paren het gevoel hebben dat ze hun eigen betekenis willen geven aan de verbintenis die ze met elkaar hebben aangegaan.

Zo hoort een beloftering eruit te zien

Er zijn geen vaste regels voor het ontwerpen van belofteringen, maar het is gebruikelijk dat ze iets kleiner of minder mooi zijn in vergelijking met verlovingsringen. Ze hebben vaak een hart, een verweven patroon of een oneindigheidssymbool.

Wat de metaalkeuze betreft, is het waarschijnlijk geen verrassing dat goud het populairst is. Naast klassiek geelgoud ziet een ring van klassiek witgoud er ook heel puur uit. Roségoud daarentegen is heel vrouwelijk en romantisch.

Diamanten ringen zijn een populaire keuze voor belofteringen. Als symbool van liefde, standvastigheid en eeuwigheid past een diamant uitstekend bij een ring die je wilt gebruiken om een ​​diepe verbondenheid uit te drukken. Mensen kiezen vaak voor een ring met meerdere kleinere stenen in plaats van een prominente edelsteen om het te onderscheiden van een klassieke diamanten verlovingsring. Omdat naast de klassiekers ook stijlvolle en vernieuwende ontwerpen populair zijn, zou een ring met bijvoorbeeld een marquise geslepen diamant een originele keuze kunnen zijn.

We raden ook gekleurde diamanten aan, vooral de vrouwelijke champagnekleurige, evenals andere gekleurde edelstenen zoals saffieren, smaragden en robijnen. Een roze morganiet of een toermalijn voegen een zeer zachte toets toe aan een beloftering. Ringen met een parel, die symbool staan ​​voor vrouwelijke schoonheid en de puurheid van een relatie, zijn ook erg populair.

Belofteringen en andere ringen kun je o.a. HIER vinden.

 

 

Geef een reactie