De beste tapijtkeuzes voor in de woonkamer

Afgezien van de keuken is de woonkamer de kamer waar we de meeste tijd doorbrengen. Het is de plek waar we samenkomen om gezellig voor het haardvuur te zitten, TV te kijken en bij te praten met vrienden en familie. Van de beschikbare vloerbedekkingen voor de woonkamer is tapijt verreweg de een meest populaire woontrends. Niet alle tapijten zijn echter hetzelfde. Daarom hebben we hier de beste tapijten voor je woonkamer bepaald.

Pluche tapijt

Pluche is een van de zachtste tapijtsoorten geeft de woonkamer een comfortabele uitstraling. Pluche is gemaakt van dicht hoogpolig garen en geeft een ontspannen zacht gevoel onder de voeten, waardoor het de ideale keuze is voor woonkamers. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan effen en neutrale kleuren die bij elke inrichting passen.

Twist tapijt

Dit tapijt is is gemaakt van lang geluste tapijtvezels die gekruld en gedraaid zijn. Deze constructie geeft het een levendige look dankzij de textuur en is dan ook zeer geschikt voor ook verschillende vloeren in de woonkamer. De dichte tapijtconstructie maakt het bestand tegen zware meubels zoals tv- of hifimeubels, banken, en tafels. Het wordt meestal geleverd in neutrale en gemengde tinten zoals grijs, ivoor, tan, en bruin, waardoor het een toegankelijke keuze voor elk huis.

Vloerkleden

Als je niet op zoek bent naar een nieuwe vloerbedekking voor je woonkamer, maar je wil wel wat warmte en knusheid aan de ruimte toevoegen, dan is een vloerkleed de oplossing. Er zijn eindeloos veel verschillende soorten vloerkleden om uit te kiezen die je woonkamer een aangepaste ‘look en feel’ geven. Van zachte, gemengde tinten en pluche tapijten tot natuurlijke sisalmatten, er is een vloerkleed voor elk budget of smaak. Stylisten houden overigens niet voor niets van grote vloerkleden in de woonkamer die een heldere knal van kleur, patroon of ontwerp geven. Je moet het durven maar het resultaat zie je direct!

Geef een reactie