Klein bedrijf starten? 10 uitstekende tips!

Je weet dat je een bedrijf wilt starten, maar je vindt het moeilijk om jouw idee onder woorden te brengen. Als je ondernemer wilt worden, is het belangrijk om te beginnen met een goed bedrijfsidee. Het begint allemaal met een idee dat ruimte heeft om in de loop van de tijd te groeien. Klein bedrijf starten? Wij geven je tips!

Op zoek naar het beste bedrijfsidee? Deze ideeën zullen jouw helpen een succesvol bedrijf te starten en te laten groeien in 2022.

  • Veel van de beste ideeën voor kleine bedrijven voor 2022 hebben betrekking op een online bedrijfsmodel.
  • Kies een bedrijfsidee waar je verstand van hebt en waar je passie voor hebt.
  • Bepaal voordat je een bedrijf start of er vraag is naar wat jij wilt bieden.
  • Dit artikel is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een idee om een bedrijf te starten.

Als jij overweegt om in 2022 een bedrijf te starten, is het van cruciaal belang om rekening te houden met het nieuwe normaal. De COVID-19-pandemie heeft zoveel veranderd in de manier waarop mensen producten en diensten consumeren. Hoewel het starten van een winkel of restaurant vroeger misschien goede ideeën waren, is het misschien het beste om die gedachten te heroverwegen totdat je ziet hoe het volgende jaar uitpakt. Denk in plaats van aan wat meer traditionele bedrijven, aan die bedrijven die kunnen ondersteunen hoe mensen nu hun leven leiden. Het maakt niet uit wat voor soort bedrijf jij nastreeft, je wilt een goed bedrijfsplan maken.

Top 10 beste ideeën voor kleine bedrijven om te starten in 2021

Als je klaar bent om jouw eigen kleine bedrijf te starten, overweeg dan een van deze geweldige zakelijke ideeën.

1. Adviseur

Als je goed geïnformeerd en gepassioneerd bent over een specifiek onderwerp (bedrijf, sociale media, marketing, human resources, leiderschap, communicatie, enz.), kan het starten van een consultantbedrijf een lucratieve optie zijn. Jij kunt jouw eigen adviesbureau beginnen, vervolgens jouw bedrijf laten groeien en in de loop van de tijd andere adviseurs inhuren.

2. Online wederverkoper

Degenen die gepassioneerd zijn door kleding en/of verkoop, kunnen overwegen om een online resellerbedrijf te starten. Hoewel het veel tijd en toewijding kost – en oog voor mode – is dit een geweldig idee dat je als bijzaak kunt beginnen en kunt uitgroeien tot een fulltime wederverkoopbedrijf. Je kunt beginnen met het gebruik van online winkelwebsites om ongewenste kleding te verkopen, en uiteindelijk uitbreiden naar jouw eigen doorverkoopwebsite.

3. Online lesgeven

De vraag naar online onderwijs heeft voor ondernemers een brede mogelijkheid geopend om hun eigen onderneming te starten. Aangezien dit een online bedrijfsidee is, kunt u elk onderwerp kiezen waar u verstand van heeft en een cursus geven, ongeacht uw locatie. Als je geen geavanceerde kennis hebt van een bepaald onderwerp, kun je altijd overwegen om Engels als vreemde taal online te geven aan buitenlandse studenten.

4. Online boekhouden

Net als bij het onderwijs, maakt technologie het mogelijk om veel boekhouddiensten online uit te voeren. Als je een accountant of boekhouder bent die de vrijheid en autonomie van het runnen van uw eigen bedrijf wil, kun je profiteren van moderne technologie om jouw eigen online boekhoudservice te starten en andere bedrijven als klant aan te nemen.

5. Medische koeriersdienst

Als je een betrouwbaar voertuig en goede tijdmanagementvaardigheden hebt, kun je overwegen om je eigen koeriersdienst op te richten, meer specifiek een medische koeriersdienst. Als chauffeur ben je verantwoordelijk voor het vervoer van medische artikelen zoals laboratoriummonsters, geneesmiddelen op recept en apparatuur. De zorgsector breidt zich uit, wat geweldig is voor de stabiliteit van de baan van medische koeriersdiensten. Je kunt jouw koeriersbedrijf alleen starten of andere chauffeurs inhuren om voor jou te werken.

6. App-ontwikkelaar

Als je goed geïnformeerd en ervaren bent in technologie, wil je misschien een carrière in app-ontwikkeling overwegen. Zo is Appelit een uitstekende speler als app ontwikkelaar. Een app ontwikkelaar is nu en in de toekomst erg belangrijk. Smartphones zijn voor veel mensen een alledaags accessoire geworden, waardoor de vraag naar mobiele apps is toegenomen. Evenzo is virtual reality-software de afgelopen jaren populair geworden, dus er is ook vraag naar de ontwikkeling van VR-apps.

7. Transcriptieservice

Als je een goed oor hebt en snel kunt typen, is een transcriptieservice een geweldig zakelijk idee waarmee je vanuit huis kunt werken met een flexibel schema. Medische transcriptiediensten zijn vooral nodig omdat spraakherkenningstechnologie zich verspreidt voor het dicteren van zorgverleners. Als u niet in één keer wilt beginnen, of als je een dagtaak heeft die je voorlopig wilt behouden, kun je zo weinig of zo veel transcriptietaken accepteren als je wilt. Om jouw zakelijke vooruitzichten te vergroten en meer in rekening te brengen, kun je overwegen een gecertificeerde transcriptionist te worden en je te verdiepen in een paar specialiteiten.

Medische transcriptionisten rekenen doorgaans 6 tot 14 cent per regel transcriptie, wat snel kan oplopen. De typische doorlooptijd voor transcriptiewerk is 24 uur, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de taken die u accepteert. De flexibiliteit om slechts een paar verzoeken te accepteren om aan de slag te gaan, betekent echter dat je kunt opschalen als je er klaar voor bent, waardoor transcriptie een gemakkelijke service is om langzaam op te starten. Het beste van alles is dat er heel weinig opstartkosten en overhead zijn. Je hebt alleen een computer, de juiste software en een beveiligde berichtenservice nodig.

8. Professionele organisator

Op zoek naar een zakelijk idee dat echt “vreugde kan opwekken”? Professionele organisatoren, zoals Marie Kondo, helpen mensen met opruimen en minimaliseren voor de kost. In een tijdperk van materialisme zijn veel mensen wanhopig op zoek naar inkrimping en controle over hun bezittingen, in plaats van hun spullen ze te laten bezitten. Minimalisme wordt enorm populair, maar mensen vinden het vaak moeilijk om afstand te doen van dingen die ze al lang in hun bezit hebben. Een deel van het zijn van een professional organizer is klanten helpen een systeem te ontwikkelen om dingen te verkleinen en zo te houden.

Als je een goed georganiseerd persoon bent die ervan houdt om ruimtes functioneel en comfortabel te maken, ben je misschien goed in het coachen van anderen om hetzelfde te doen. Mensen zullen je betalen om hen te helpen een methode te bedenken om hun bezittingen te minimaliseren en vervolgens een georganiseerde ruimte te behouden. Om jouw bedrijf te promoten, kun je jouw klanten vragen of je voor en na foto’s en video’s mag maken van de gebieden van hun huizen die je hebt georganiseerd, en deze gebruiken om een portfolio te maken dat je op sociale media kunt plaatsen om meer klanten aan te trekken.

9. Schoonmaakservice

Als je van schoonmaken houdt, kun je er gemakkelijk een bedrijf van maken. Met een paar medewerkers, een groot aantal schoonmaakmiddelen en transport, kun je schoonmaakdiensten aanbieden aan huiseigenaren, appartementencomplexen en bedrijfspanden. Schoonmaakdiensten zijn eenvoudige bedrijven die relatief weinig overhead vragen; je hebt alleen planning, toewijding en marketing nodig om je bedrijf te laten opvallen.

Als je jezelf wilt onderscheiden van andere schoonmaakdiensten, overweeg dan om tegen een extra vergoeding premium opties toe te voegen, zoals het waxen van de vloer of het reinigen van de buitenkant. Deze diensten kunnen de beslissende factor zijn tussen uw nieuwe schoonmaakdienst en doorgewinterde bedrijven die een te grote klantenlijst hebben om dat schoonmaakniveau te bieden.

10. Freelance tekstschrijver

Als je een natuurlijke tekstschrijver bent met een beetje marketingkennis, kun je jezelf vestigen als freelance copywriter. Of u nu blogs, webcontent of persberichten schrijft, veel bedrijven betalen voor uw diensten. U kunt uw waarde verhogen door SEO-kennis naar de tafel te brengen om uw klanten te helpen een strategie te ontwikkelen om specifieke zoekwoorden aan te vallen die hun doelgroep al gebruikt bij hun online zoekopdrachten.

Freelance copywriting is een geweldig bedrijf om te runnen, want zolang je een internetverbinding hebt, kun je werken. Het is een bedrijf dat je vanuit het comfort van jouw eigen huis kunt bedienen, of zelfs vanaf de weg als je reist

Geef een reactie