Belangrijke punten bij werkkleding

Het aanbod in bedrijfskleding wordt groter en groter. Van speciale veiligheidskleding, werkjas, werkbroek of werkschoenen. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten om geschikte werkkleding te vinden. De outfit kan namelijk ook de veiligheid van de werknemers verhogen. Bij verschillende branches en werkzaamheden is het verplicht of gebruikelijk om bedrijfskleding te dragen. Denk bijvoorbeeld aan werken in de industrie, transport, horeca of bouw.

Werkkleding kopen

Wanneer je werkkleding gaat aanschaffen voor je personeel zijn er diverse zaken van belang om een juiste keuze te maken:

  • Wensen van werkgever en werknemer
  • Werkzaamheden
  • Werkomgeving
  • Speciale vereisten

Bedrijfskleding is er om de werknemers te beschermen. Dit kan zijn om gevaarlijke stoffen te werken, voeten te beschermen of kleding en medewerker tegen vuil te beschermen. Daarnaast kan het ook bescherming brengen onder bijzondere omstandigheden zoals vrieskou, regen en wind. In principe gaat het om de werkzaamheden en werkomgeving waar de werknemer zich in bevindt. In de bouw hebben werknemers namelijk ook een stukje veiligheid nodig naast dat ze goed zichtbaar zijn. Werkkleding die reflecteert past hier dan ook goed bij.

Het kan ook zo zijn dat de bedrijfskleding aan speciale voorwaarden voldoen moet. De regelgeving in Europa begint hierbij met de norm EN 340. Naast dat er aan de vereiste zaken voldoen moet zijn er wellicht ook persoonlijke voorkeuren. Is het praktisch om een binnenzak te hebben? Draagt iemand liever een lange of korte jas?

Van werkbroek dames tot werkschoenen

Het assortiment qua bedrijfskleding is ontzettend uitgebreid. Zo zijn er werkschoenen, werkshirts, overalls, vesten, werkbroeken, werktruien en werkjassen. Daarnaast komen er steeds meer varianten bij. Denk bijvoorbeeld aan een gemodelleerde broek voor dames. Die dragen vaak liever slim fit dan een wijde broek. Of wat dacht je van een thermo vest voor de koudere dagen? De dames zullen je dankbaar zijn. Werkkleding is tegenwoordig erg comfortabel en heeft de best aangemeten vormen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en stoffen en daarnaast worden ook de modetrends gevolgd.

Langer genieten van de voordelen van werkkleding

Om ervoor te zorgen dat de bedrijfskleding een lange tijd meegaat is het belangrijk om een aantal punten in acht te houden:

  • Was werkkleding niet vaker dan dat het echt nodig is.
  • Bescherm werkkleding met een speciale spray door een beschermende laag aan te brengen.
  • Let goed op de wasvoorschriften van het kledingstuk.
  • Berg de bedrijfskleding goed op in de kast, dit voorkomt dat de kleding door het licht zal gaan verkleuren.
  • Gebruik een kleerhanger om de kleding netjes en kreukvrij op te bergen.
  • Laat de kleding altijd drogen voor je het draagt of opbergt.

 

Geef een reactie