Wat houdt een BIM installatietechniek tekening in?

Een BIM installatietechniek tekening, dat klinkt best wel lastig. Er wordt je gevraagd om met een BIM te werken, wat bedoelen ze dan? Wat houdt een BIM installatietechniek tekening in? BIM is afgekort voor bouwwerk informatie model. Dit model wordt dan gemaakt voor de installatietechniek. Zo’n BIM tekening wordt in 3D getekend. De installaties worden dus in 3D afgebeeld op de tekening. Waarvoor wordt een BIM installatietechniek tekening dan gebruikt? Deze wordt gebruikt om  sanitaire-/werktuigbouwkundige installaties in 3D vorm te modelleren. De 3D tekening wordt samen met relevante informatie opgeslagen. Aan de hand van de tekening kunnen knelpunten tevoorschijn komen en kunnen deze punten opgelost worden. Heel erg belangrijk dus. Lees verder over wat een BIM installatietechniek tekening is, waarom het zo belangrijk is en hoe en door wie het eigenlijk wordt gemaakt.

Waarom is een BIM belangrijk?

Wat houdt een BIM installatietechniek tekening in? Nog interessanter is, waarom is het zo belangrijk?  BIM is een manier van modelleren die helpt om projecten in goede banen te leiden. Een betere informatie-uitwisseling staat centraal. Met BIM werk je namelijk overzichtelijker en efficiënter, waardoor er minder fouten worden gemaakt. Hierdoor wordt het bouwproces economisch voordeliger en sneller. De kosten zijn ook een groot voordeel van BIM installatietechniek tekeningen. Het verminderd de faalkosten en ook verminderd het de beheerkosten. Met een BIM installatietechniek tekening kun je dus zien of er wat mis is met de installatie onder bijvoorbeeld je woning of bedrijf. Zo kun je op tijd bij een probleem zijn en het oplossen voor het erger wordt.

Hoe wordt de tekening gemaakt?

Het makkelijkst is om het maken van een 3D BIM installatietechniek tekening uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Zij hebben namelijk verstand van bouwkundige berekeningen maken, inspecties uitvoeren en gedetailleerde normen kennis hebben van alle installatietechnieken. Ook hebben ze communicatieve vaardigheden, integrale denkvaardigheden en kijk op de totale levenscyclus van de installatie. Het is wel belangrijk dat de tekening wordt gemaakt door iemand die er verstand van heeft natuurlijk. Hoe wordt zo’n tekening eigenlijk gemaakt? Niet op papier. De 3D tekening wordt gemaakt in een speciaal programma op een computer of laptop. Hierin kan een tekening erg gedetailleerd uitgewerkt worden. Een voorbeeld van zo’n programma is AutoCAD Revit, deze heeft de meest gebruikte IFC-uitwisselstandaard. Een handige tool dus om een 3D tekening mee te maken.

Een BIM installatietechniek tekening laten maken

Wat houdt een BIM installatietechniek tekening in? Dat heb je kunnen lezen. BIM installatietechniek tekening is dus een 3D tekening van je gehele installatietechniek inclusief nuttige informatie. Ook weet je waarom het zo belangrijk is en hoe zo’n tekening wordt gemaakt. Als instantie of bedrijf zijnde is het echt een aanrader om zo’n tekening te laten maken door een deskundig bedrijf. Zo weet je zeker dat de hele installatie veilig is of kun je problemen voor zijn en deze op tijd aanpakken. Dit waarborgt een stukje veiligheid. Dat je als bedrijf of organisatie weet wat er aan de hand is achter de schermen.

Geef een reactie