Welke 3 elementen mogen niet in een woning ontbreken?

Wij als Nederlander hebben vrij veel luxe in onze woning, zonder dat we het eigenlijk door hebben. Zonder dat we erbij nadenken zetten we de kraan open en komt er water uit of drukken we op het lichtknopje en hebben wij licht. Voor velen in de wereld is dat een droom. Vandaag de dag bespreken wij ook de 3 kernelementen van een woning, dus gas, water en elektriciteit.

Water

Door onze gehele woning liggen verschillenden waterleidingen. Volgens de wet zijn er wettelijke normen en richtlijnen gesteld hoe waterlijnen gelegd moeten worden. Toch zien we in de praktijk nog veel fouten in de aanleg van waterleidingen. Met alle gevolgen van dien! Waterschade, lekkage of andere gevolgen spelen zich dan ook op hedendaagse basis voor. Onnodig als je het ons vraagt. Het is daarom ook goed om van te voren een soort ontwerp te maken hoe en waar de leidingen komen te liggen. Dit zorgt dat er secuur te werk gegaan kan worden.

Want wist je dat er verschillende druk kan worden uitgevoerd op de waterleidingen naar de bovenverdieping. En eventueel minder druk naar de benedenverdieping dit bespaart dan weer elektriciteitsverbruik. We zeggen jou niet hoe je de leidingen aan moet leggen, maar willen een bewustwording creëren.

Elektriciteit

Ons gehele woning draait op elektriciteit. ‘Bijna’ elk attribuut dat in de woning staat moet worden voorzien van stroom, denk aan de koelkast, televisie of de lampen zelf. Onbewust gebruiken we ze dagelijks met ze hebben wel degelijk stroom nodig. Voordat er begonnen wordt met de aanleg van de leidingen, raden wij jou aan om te beginnen met de juiste Elektra kopen! Het is wel aan te raden om vooraf te inventarissen wat je nodig bent. Het is vandaag de dag mogelijk om complete groepenkasten als 1 set te kopen. Het is wel aan te raden om de elektriciteit niet zelf aan te leggen, maar door een elektricien. Elektra aanschaffen en installeren kan een kostenpost zijn tijdens de verbouwing of bouw van een woning. Hoe fijn is het dat jij dan Voordeel Elektra kan kopen!

Gas

Net zoals de elektriciteit wordt gas aangesloten op je eigen aansluiting. De aansluiting is de verbinding tussen je eigen installatie en het net. Dit wordt beheerd door je netbeheerder. Je betaalt daar maandelijks een x-bedrag over.

De aansluitwaarde wordt bepaald in hoeveel kubieke meter gas je op jaarbasis verbruikt, bijvoorbeeld 0 – 10.000 is type gasmeter G6. Logische wijs heeft dat weer invloed op de kosten. Hoe zwaarder de aansluiting des te hoger de kosten.

Vanaf je energiemeter ben jij als huiseigenaar verantwoordelijk voor de installaties. Je netbeheerder is verantwoordelijk voor de leiding vanaf de straat, de hoofdverzekering en de energiemeters.

Vaak zijn de bovenstaande 3 elementen de basis om te kunnen wonen in een woning. Toch zijn het ook risicovolle elementen, want hoe vaak horen we wij niet dat er een ongeluk is ontstaat door gas, elektriciteit en af en toe water? Behoorlijk vaak.

Wist je dat jij als woningeigenaar je gas- en elektriciteit installaties kunt laten keuren. Dit zorgt voor rust en vertrouwen in de installaties.

Geef een reactie