Hoe dek je draai-kiepramen af?

Raambekleding voor draai-kiepramen kan lastig zijn. Je weet gewoon niet of het gordijn zal werken. Daarnaast kunnen jaloezieën er een beetje raar uitzien. Wat je echter niet wist, is dat je nog steeds jaloezieën of gordijnen kunt gebruiken in draai-kiepramen. Je hoeft alleen maar een bepaalde stijl of type te kennen die geschikt is voor dit soort ramen. Even wat achtergrondinformatie over draai-kiepramen, het komt oorspronkelijk uit Europese landen. Het heeft twee scharnieren die zorgen voor de kantelfunctie. Het is het tegenovergestelde van vaste ramen omdat het een betere luchtstroom en energie-efficiëntie biedt. Dus hoe dek je dit soort ramen af? Blijf lezen tot het einde om informatie te krijgen over de ideale bekledingen.

Welke bekleding is ideaal?

Een van de meest ideale bekledingen voor draai-kiepramen zijn linnen gordijnen. Linnen gordijnen zijn veelzijdig en kunnen perfect een mooie bedekking voor je raam vormen zonder dat het er raar uitziet. Naast linnen gordijnen zijn er ook de perfect passende zonwering of serrezonwering. Maar waarom? Nou, omdat dit type jaloezieën rechtstreeks in het kozijn van je raam kan klikken. Je hoeft dus geen gereedschap en schroeven te gebruiken om ze te monteren. Verder hoef je je jaloezieën niet te verplaatsen omdat ze in de ramen zijn geïntegreerd. Een andere keuze voor bekleding zijn de bottom-up en top-down jaloezieën. Dit zijn goede keuzes omdat ze volledig instelbaar zijn. Als je er nog geen hebt gezien, deze jaloezieën zijn als honingraat gordijnen en hebben een chai-mechanisme. Traditionele jaloezieën kunnen alleen aan de bovenzijde worden geopend en gesloten. Maar ook bottom-up en top-down jaloezieën kunnen van onderaf worden afgesteld. Je hoeft het rolgordijn alleen van onder naar boven en van boven naar beneden te trekken. Je kunt dit type jaloezie gebruiken om het middelste gedeelte van je raam of zelfs de hele onderkant ervan te bedekken. Het hangt ervan af hoe je je raam wilt laten bekleden.

Hoe monteer je jaloezieën?

Voordat je je jaloezieën in de draai-kiepramen kunt monteren, moet je eerst de specifieke stijl van je raam kennen. Het is essentieel om de stijl te kennen, omdat sommige ramen verschillende scharnieren hebben die de functionaliteit van de jaloezie beïnvloeden. De meeste draai- en draairamen vereisen echter jaloezieën buiten de raam uitsparing. Je kunt er ook voor kiezen om het gordijn in de rubberen rand van het raamkozijn te klikken. Een andere mogelijkheid is om het rolgordijn te monteren met een ondiepe bovenbak in de raam uitsparing. Het installeren van jaloezieën op draai-kiepramen kan lastig zijn, dus zorg ervoor dat je van tevoren weet hoe je dit moet doen.

Geef een reactie