9 antwoorden op vragen over voeding en welzijn van uw hond

Bij het hebben van een hond schieten er zo veel vragen op je af waar je misschien niet eens het antwoord op hebt. Hondenvoer kopen is iets waar je liever niet te lang over hoeft te doen. Daarom maken wij het simpel voor je. In deze blog leggen we 9 van die vragen uit over de voeding en welzijn van jouw hond.

Vragen over de voeding

  1. Hoeveel invloed heeft het voer dat u uw hond geeft werkelijk op zaken als huid en vacht, energieniveau, gezondheid op lange termijn, enz.?

Goede voeding levert de bouwstenen voor het welzijn van uw hond, dus het kiezen van het juiste hondenvoer voor uw hond kan een enorme impact hebben op hun welzijn. Daarom is het zo belangrijk om een ​​compleet en uitgebalanceerd dieet te geven, passende voedingsinstructies te geven en zich te concentreren op ondersteuningsgebieden die aansluiten bij hun individuele voedingsbehoeften.

2. Wat zijn enkele tekenen dat het hondenvoer dat u momenteel voert misschien niet de beste optie voor hen is en dat het tijd is voor verandering?

Als je tevreden bent met het huidige voer van je hond en het werkt voor hem – het activiteitsniveau is hoger, de ontlasting is goed, zijn ogen zijn helder, hun huid en vacht zijn gezond, hun lichaamsconditie is ideaal en hun voedsel is geschikt voor hun levensfase – dan is er waarschijnlijk geen behoefte aan een verandering in voeding.

Als uw hond grotere problemen heeft, zoals braken (acuut of chronisch), diarree (acuut of chronisch), slechte ontlasting, gewichtsverlies, overmatige winderigheid, buikpijn, doffe vacht, overmatig verlies of gebitsproblemen. Dan is het tijd voor een bezoekje aan de dierenarts. Sommige van deze symptomen kunnen worden verholpen door een verandering in het dieet, maar in plaats daarvan kunnen veel niet-voedselgerelateerde redenen de oorzaak zijn.

Aan het eind van de dag is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw hond een geschikt dieet krijgt voor zijn levensfase en levensstijl. Als u overweegt het voer van uw hond te veranderen, leer dan hoe u het voer van uw hond op de juiste manier kunt overzetten om maagklachten te voorkomen.

3. Mijn hond worstelt met gewichtsbeheersing – hoe kan hondenvoer helpen om zijn gewicht onder controle te houden?

Er is geen magische oplossing om uw hond te helpen zijn gewicht te beheersen – het komt er gewoon op neer dat uw hond meer calorieën gebruikt dan hij binnenkrijgt. Formules voor hondenvoer die zijn gericht op gewichtsbeheersing kunnen een goed begin zijn, omdat ze minder calorierijk kunnen zijn. Maar er gaat niets boven hoogwaardige voeding in de juiste hoeveelheden, gecombineerd met een regelmatig trainingsprogramma. Vind hier meer tips om af te vallen voor uw hond.

4. Waarom stoppen honden af ​​en toe met eten of maken ze hun eten niet op?

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​huisdier minder zou kunnen eten of stoppen met eten, maar ze zijn niet allemaal reden tot ongerustheid. Elke hond is uniek en sommige honden eten hun eten niet zo snel of gemakkelijk op als andere. Het kan ook te maken hebben met de leeftijd en grootte van uw hond – een jonge hond die volwassen wordt, kan plotseling minder van zijn voer gaan eten, terwijl kleine rassen de neiging hebben om gedurende de dag aan hun voer te knabbelen. Enkele andere gedrags- en omgevingsfactoren die de eetlust van uw hond kunnen beïnvloeden, zijn:

  • Het voer van uw hond is misschien niet erg smakelijk
  • Uw hond kan verrast zijn door een plotselinge verandering in zijn dieet
  • Je hond heeft geleerd dat je hem nieuw voer geeft of er iets aan toevoegt als hij kieskeurig is
  • Iets in de omgeving van uw hond kan hun interesse om te eten hebben beïnvloed. Hebben ze de hele dag te veel lekkers gegeten? Voeren andere mensen ze ook? Het is belangrijk om te weten hoe uw hond extra calorieën kan krijgen.

Als uw hond langer dan een dag of twee weigert te eten, kunt u het beste naar uw dierenarts gaan om mogelijke gezondheidsproblemen te onderzoeken. Als u gaat, zorg er dan voor dat u weet wat uw hond de afgelopen weken heeft gegeten en neem het voer van uw hond mee (of op zijn minst een foto van de zak), zodat uw dierenarts kan controleren op terugroepacties voor huisdieren. Uw dierenarts zal uw hond onderzoeken om er zeker van te zijn dat niets ernstigs een verminderde eetlust veroorzaakt.

Tips en antwoorden voor hondengedrag

5. Hoe vaak moet mijn hond naar de dierenarts?

Uw hond moet om de 6 maanden naar de dierenarts gaan. Huisdieren verouderen veel sneller dan mensen; daarom helpen halfjaarlijkse bezoeken om mogelijke gezondheidsproblemen te identificeren. Natuurlijk moet uw huisdier ook naar de dierenarts gaan als ze ziek of gewond zijn, maar het is belangrijk om niet te wachten tot het te laat is – preventieve zorg is effectieve zorg.

6. Hoeveel beweging heeft een hond per dag nodig? Wat zijn enkele van de meest effectieve activiteiten om honden actief te houden?

Lichaamsbeweging is een zeer individuele aanbeveling voor honden vanwege de verscheidenheid in honden grootte en atletisch vermogen. De gemiddelde hond heeft baat bij minimaal 30 minuten dagelijkse beweging en kan eenvoudig worden bereikt door met uw hond te gaan wandelen. Wandelen is een low-impact oefening waar de meeste honden enorm van genieten. Als uw hond orthopedische problemen heeft, is zwemmen misschien een betere optie.

Een sportras kan enkele uren intensieve lichaamsbeweging per dag nodig hebben, terwijl een kleine rashonden misschien kortere perioden van activiteit nodig heeft. Zorg ervoor dat u uw dierenarts raadpleegt als u specifieke vragen heeft over het trainen van uw huisdier. En vergeet niet dat honden ook mentale oefening nodig hebben! Neem ze mee naar nieuwe plaatsen met nieuwe geuren of speel met ze.

7. Hoe en hoe vaak moet ik de tanden van mijn hond poetsen?

In een perfecte wereld zou je de tanden van je hond dagelijks of zelfs twee keer per dag moeten poetsen. (Het is niet zo moeilijk als u misschien denkt – lees  Hoe u de tanden  van uw hond poetst voor tips.) Honden kunnen net als wij tandplak en tandsteen op hun tanden krijgen. Bepaalde rassen, zoals honden van kleine rassen, hebben de neiging om sneller tandsteen te ontwikkelen, wat kan leiden tot parodontitis. Wist je dat 80% van de honden op de leeftijd van 2 jaar een soort parodontitis heeft? De beste manier om parodontitis te voorkomen, is door dagelijks te poetsen en 1-2 keer per jaar een tandheelkundige beoordeling te laten uitvoeren door uw dierenarts. De meeste honden hebben gedurende hun leven meerdere keren profylactische reiniging onder narcose nodig. Regelmatige gebitsreiniging helpt bij het identificeren van onderliggende tandheelkundige aandoeningen en minimaliseert het risico op tand- en botverlies.

8. Wat is de beste manier om een ​​hond met angst te helpen?

Als uw hond al angstig is, kunt u het beste uw dierenarts, een gecertificeerde dierengedragstherapeut of een gecertificeerde hondentrainer raadplegen om te zien of zij kunnen helpen. Als het niet mogelijk is om simpelweg de stimulus te vermijden die het angstige gedrag veroorzaakt, kunnen de experts met u samenwerken om een ​​gedragsplan te ontwikkelen dat helpt om de angsten van uw hond te verminderen. Maar zelfs met de beste gedragsinterventie hebben honden soms speciale medicijnen of supplementen nodig die bekend staan ​​als anxiolytica om hun angst onder controle te houden. Deze werken het beste samen met een gedragsveranderingsplan.

Om angst te helpen voorkomen, is het belangrijk om een ​​gestructureerde en consistente routine voor uw hond te bieden, inclusief socialisatie, lichaamsbeweging en voedingsgewoonten.

9. Hoe ontwikkelen honden kieskeurige gewoonten en wat kunnen eigenaren doen?

Het veranderen van het dieet van een hond kan er vaak voor zorgen dat honden kieskeurige eetgewoonten ontwikkelen en ze zullen soms “wachten” om te zien of ze iets beters krijgen. Als u uw hond tafelvoer geeft, kan dit er ook toe leiden dat hij stopt met het eten van hondenvoer en bijdraagt ​​aan overgewicht. Om dit te voorkomen, moet u zich aan een dieet houden dat geschikt is voor de behoeften van uw hond, hem een ​​regelmatig voedingsschema laten volgen en niet te vaak van hondenvoer wisselen. Je kunt je kieskeurige eter ook hervormen met een regelmatig voedingsschema en aanpassing aan hun snackgewoonten.

We zijn hier om uw vragen te beantwoorden

Er is veel om rekening mee te houden en bij te houden als hondenbezitter. Ons team staat voor u en uw hond klaar! Bekijk onze website en ontdek wat wij meer voor u en uw hond te bieden hebben!

Geef een reactie