Tips om geld te besparen binnen je bedrijf in de maakindustrie

Als bedrijf wil je natuurlijk zoveel mogelijk winst behalen. Dit doe je niet alleen door je te richten op het verhogen van je omzet. Focus je ook op het besparen van geld om meer winst te behalen. Hier lees je hoe je dit kunt doen.

Stel een gericht doel

Als bedrijf is het belangrijk om een gericht doel of gerichte doelen te hebben. Een gericht doel is SMART. Dit betekent specifiek, meetbaar, aanvaardbaar, realistisch en tijdsgebonden. Als je een SMART doel hebt weet je welke activiteiten je wel en niet brengen naar je doel. Op basis hiervan kan je bijvoorbeeld kiezen met welke stakeholders je wel in zee gaat en welke organisaties je wel of niet wilt sponsoren. Zo kan je vaker nee zeggen en dit gaat onderbouwen. Dit bespaart je geld.

Kies voor kwaliteit

Vaak denken mensen dat je vooral geld bespaart door goedkoop producten en diensten af te nemen. Dat is zeker zo, alleen dit geldt vaak op korte termijn. Zo kan je goedkoop een product of dienst afnemen, maar moet je door de slechte kwaliteit snel weer opnieuw de product of het dienst afnemen. Op lange termijn is het dus soms goedkoper als je kiest voor goede kwaliteit. Zo kan je bij Keizersmetaal kiezen voor goede kwaliteit buislaseren en staal walsen. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in deze dienst. De kostprijs is verlaagd, doordat ze slim construeren. Ook hebben ze machines in bezit met een hoog vermogen, waardoor buislaseren mogelijk is met diverse wanddiktes.

Maak gebruik van aftrekposten

Door goed je boekhouding te doen zijn er verschillende aftrekposten waar je bedrijf van gebruik kan maken. Er zijn nog steeds veel bedrijven die bepaalde aftrekposten over het hoofd zien. Zorg er voor dat jij hier niet bij hoort! Door een goede boekhouder of accountant in te huren weet je zeker dat er maximaal gebruik wordt gemaakt van de aftrekposten. Hierbij kun je denken aan de zelfstandigenaftrek, oudedagsreserve en de mkb-winstvrijstelling. Onderzoek ook of je activiteiten wilt ondernemen waardoor je in aanmerking komt voor investeringsaftrek, zoals milieu-investeringsaftrek en VAMIL en kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Met het doen van activiteiten voor het milieu-investeringsaftrek ben je ook nog eens duurzaam bezig, wat goed voor het imago van je bedrijf is. Houd wel rekening met de minimale investeringsbedragen. Je boekhouder of accountant kan je goed hierover adviseren.

Voordat je bepaalt hoe je geld gaat besparen is het belangrijk om eerst goed in kaart te hebben welke uitgaven je hebt. Plan daarom een afspraak in met je boekhouder. Dan kunnen jullie samen een plan maken om meer geld te besparen.

 

Geef een reactie