Voordelen van een refurbished laptop

Een krachtige laptop nodig, maar zit u op een krap budget? Veel mensen kunnen tegenwoordig maar moeilijk zonder hun laptop. Niet alleen voor het onderwijs zijn laptops tegenwoordig onmisbaar geworden. Ook als u veel digitale taken moet verrichten voor uw werk, kan een laptop daarin doorslaggevend zijn. Ondanks dat een laptop erg belangrijk is, kan niet iedereen een dure laptop betalen. Hoe zorgen we dat iedereen een betaalbare laptop kan krijgen? Een refurbished laptop kan voor u een oplossing zijn!

Wat is een refurbished laptop?

Met een refurbished laptop bedoelen we een laptop die al eerder gebruikt is, maar wel uitgebreid is gecontroleerd, gereinigd en de nodige reparaties heeft gehad voordat hij weer door wordt verkocht. Bij een tweedehands laptop gebeurt dit allemaal niet voordat de laptop weer doorverkocht wordt.

Bij een tweedehands laptop die u via een online markt koopt, is er meestal helemaal niets gebeurd aan de aangeboden laptop. Het komt zelfs vaak voor dat iemand zijn of haar zolder opruimt en per toeval een oude werk laptop terug vindt, die hij of zij niet meer nodig heeft. Dit is natuurlijk niet goed voor de staat van deze laptops, en er is een grondige reiniging nodig om ze weer optimaal te laten functioneren. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende hersteld bij een tweedehands laptop. Bij harde schijven waar alleen alles op verwijderd is, kan de privacy van de vorige gebruiker in het geding komen. Daarnaast kan een nog volle harde schijf leiden tot een langzamere ervaring voor de gebruiker van de laptop.

Bij een refurbished laptop aankoop krijgt u normaal gesproken een lange garantieperiode van bijvoorbeeld een jaar. Ook is het wel zo fijn om te weten dat de laptop door experts is getest en beoordeeld, voor hij weer aan u verkocht wordt.

Waarom refurbished laptops?

Er zijn een aantal redenen om een refurbished laptop te verkiezen boven een nieuwe of tweedehands laptop.

Bij refurbished laptops ligt de prijs altijd veel lager dan bij nieuwe aankopen, doordat het tweedehands laptops zijn die worden opgeknapt door laptop experts.

Ten opzichte van tweedehands laptops zijn de verschillen ook erg groot. Refurbished laptops en computers worden altijd uitgebreid nagekeken op schade, potentiële knelpunten en meer. Helaas gebeuren deze controles en reparaties niet bij het kopen van een tweedehands laptop. Vaak wordt alleen de data van de vorige gebruiker (deels) verwijderd. Dankzij deze controles hoeft u niet meer bang te zijn dat de laptop achteraf niet goed blijkt te werken, wat wel zo fijn is aangezien de laptop wel eerder is gebruikt. Helaas worden tweedehands laptops geleverd zonder garantie. Ook al lijkt de computer het goed te doen, de zekerheid die u krijgt van een gecontroleerde, refurbished laptop, valt weg. Als de laptop na een tijdje niet meer werkt, is de schade, in tegenstelling tot een refurbished aankoop, voor uw eigen rekening. Garantie is een absolute must-have bij het kopen van een complex product als een laptop. Een apparaat als een laptop of computer zit zeer ingewikkeld in elkaar, waardoor er ook ontzettend makkelijk iets fout kan gaan. Mocht het gebeuren dat de tweedehands laptop het ineens niet meer doet, heeft u geen enkele houvast meer. Een kapotte tweedehands laptop laten repareren door een computer reparatie winkel, dat kan dan nog wel eens flink duur uitvallen.

Beter voor het milieu

Ook het milieu is blij dat u voor een refurbished laptop kiest. Door een gebruikte laptop aan te schaffen voorkomt u de milieuschadelijke productie van een nieuwe laptopbatterij, en zorgt u dat het tekort aan computerchips vermindert. Een refurbished laptop kopen zorgt er voor dat er weer één computer minder onnodig wordt gefabriceerd. Hierdoor kunt u met uw aankoop een positief effect hebben op de groeiende schaarste van laptop onderdelen wereldwijd.

Goed voor uw portemonnee, maar ook goed voor uw omgeving!

Geef een reactie