Tips voor tijdens het gamen

Als je een spelcomputer hebt, is de kans groot dat er twee grafische kaarten in zitten; een geïntegreerde onboard grafische kaart en een veel sterkere dedicated grafische kaart. Sommige games gebruiken per abuis de ingebouwde grafische kaart in plaats van de speciale kaart, en aangezien de ingebouwde grafische kaart niet krachtig genoeg is om games te verwerken, zul je eindigen met zeer lage frames en graphics. Tenminste, als je game toch niet eerst crasht. Gebruik je een moderne computer voor standaard taken zoals internetten, documenten maken of films kijken, dan zit je goed met een geïntegreerde grafische kaart. Als je je meer bezighoudt met gamen of videobewerking, is meestal een aparte grafische kaart nodig om de beeldverwerkings-tijd te versnellen van je gaming pc.

Grafische kaart

Een grafische kaart, en een goede ook, is essentieel om te gamen en de nieuwste game titels te spelen. Omdat nieuwere games groter en geavanceerder zijn in termen van grafische mogelijkheden, hebben ze een grafische kaart nodig die gelijke tred kan houden. De meeste games van tegenwoordig hebben een minimale en aanbevolen vereiste voor grafische kaarten.Een voorbeeld van een videokaart is de nvidia rtx 3060 12 GB.

Dit betekent dat als je een veeleisend spel probeert te spelen, maar geen grafische kaart hebt die goed genoeg is, je het niet kunt spelen. Ook als het gaat om deze baanbrekende spellen, zijn er aanbevolen vereisten en minimumvereisten. De aanbevolen vereisten zijn niet essentieel, maar ze zullen je de beste ervaring bieden tijdens het spelen van het spel.

Je denkt misschien dat aanbevolen vereisten gewoon genegeerd kunnen worden omdat ze niet essentieel zijn – maar als je serieus bent met gamen, zul je je realiseren dat deze vereisten er met een reden zijn en de mogelijkheid hebben om je ervaring drastisch te verbeteren.

Ray tracing

Hoewel het niet essentieel is voor moderne gaming, is ray tracing absoluut ongeëvenaard en vertegenwoordigt het ongetwijfeld de toekomst van gaming. Als je het nog niet wist, is ray-tracing een technologie die in staat is om het echte gedrag van lichtstralen in-game te repliceren, waardoor een bijna foutloos realistisch effect ontstaat.

Deze functie biedt niet alleen een veel superieure ervaring voor gamers, het stelt game-ontwikkelaars ook in staat om betere en meer meeslepende games te maken. Met dergelijke technologie die al beschikbaar is, is het niet te zeggen hoe ver het zou kunnen gaan.

Hoe kies je de geschikte videokaart?

De meeste mensen die op zoek zijn naar een nieuwe videokaart hebben één primaire vraag in gedachten: met welke kaart krijg ik het meeste waar voor mijn geld? Uiteraard is het antwoord afhankelijk van uw budget. Daarnaast zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden: onbewerkte prestaties zijn belangrijk, maar dat geldt ook voor zaken als ruis, de rijervaring en aanvullende software. Het is daarom het beste om verschillende videokaarten te vergelijken en een lijstje te maken met jouw eisen. Wanneer je er niet uitkomt, is het natuurlijk ook altijd mogelijk om advies te vragen aan een specialist

Geef een reactie